Ivana Brooks Zegnal

Blog je posvećen planinama, šumi i prirodi. Šume su mi kao drugi dom i radim u šumarskoj struci. U nekoliko godina planinarenja sakupila sam puno lijepih iskustava koje sam odlučila ovdje podijeliti kao planinarski putopis / dnevnik. Najviše planinarim o vlastitom aranžmanu i organizaciji i to je najčešće u Hrvatskoj, dok planine u inozemstvu posjećujem s planinarskim društvom ili nekim drugim društvom.

Ovaj planinarski blog predstavlja djelić mene, a namijenjen je svima vama. Nadam se da će vam opisi staza, fotografije i GPX tragovi biti korisni i praktični. Nadam se da će vas priče inspirirati za nove planinarske ideje i potaknuti na outdoor kretanje.

Uzmite što vam se sviđa 🙂

Veselim se svakoj planini i priči.

Brooks

 

 

Na planini se brzo vrijeme mijenja, a nama taj dan na bolje. Zirbitzkogel je najviši vrh Seetaler Alpa s visinom od 2396 m n.v. U njegovoj blizini nalaze se još dva vrha, a to su Scharfes Eck 2337 m n.v. i Kreiskogel 2306 m n.v. Samo par minuta od vrha Zirbitzkogela smještena je planinarska kuća na 2376 m n.v. poznata kao Helmut-Erd-Schutzhaus s 20 ležajeva.
Svatko ovo radi na svoju odgovornost i ne treba računati na nekakvu čaroliju putem koja će vas spasiti ako vam postane preteško. Velebit nije pokriven signalom i važniji lokaliteti (npr. sklonište, bunar, plan.dom) su međusobno udaljeni teškim terenom. Za nas je Highlander bio test da vidimo od čega smo i kakvi smo. Prvi put je najteže...