Ivana Brooks Zegnal

Blog je posvećen planinama, šumi i prirodi. Šume su mi kao drugi dom i radim u šumarskoj struci. U nekoliko godina planinarenja sakupila sam puno lijepih iskustava koje sam odlučila ovdje podijeliti kao planinarski putopis / dnevnik. Najviše planinarim o vlastitom aranžmanu i organizaciji i to je najčešće u Hrvatskoj, dok planine u inozemstvu posjećujem s planinarskim društvom ili nekim drugim društvom.

Ovaj planinarski blog predstavlja djelić mene, a namijenjen je svima vama. Nadam se da će vam opisi staza, fotografije i GPX tragovi biti korisni i praktični. Nadam se da će vas priče inspirirati za nove planinarske ideje i potaknuti na outdoor kretanje.

Uzmite što vam se sviđa 🙂

Veselim se svakoj planini i priči.

Brooks

 

 

Svatko ovo radi na svoju odgovornost i ne treba računati na nekakvu čaroliju putem koja će vas spasiti ako vam postane preteško. Velebit nije pokriven signalom i važniji lokaliteti (npr. sklonište, bunar, plan.dom) su međusobno udaljeni teškim terenom. Za nas je Highlander bio test da vidimo od čega smo i kakvi smo. Prvi put je najteže...
Startamo u Baškim Oštarijama, dolazimo malo prije 9 h, registriramo se i uzimamo hranu za sljedeća dva dana. Odlučili smo i brzinski popiti kavu u hostelu nakon čega smo krenuli. Ruksaci su nam bili zbilja teški, čak preteški, mada smo ponijeli samo što nam treba.