Ivana Brooks Zegnal

Blog je posvećen planinama, šumi i prirodi. Šume su mi kao drugi dom. U nekoliko godina planinarenja sakupila sam puno lijepih iskustava koje sam odlučila ovdje podijeliti kao planinarski putopis / dnevnik. Najviše planinarim o vlastitom aranžmanu i organizaciji i to je najčešće u Hrvatskoj, dok planine u inozemstvu posjećujem s planinarskim društvom ili nekim drugim društvom.

Ovaj planinarski blog predstavlja djelić mene, a namijenjen je svima. Nadam se da će opisi staza, fotografije i GPX tragovi biti korisni i praktični. Nadam se da će priče biti inspiracija za nove planinarske ideje i potaknuti na outdoor kretanje.

Uzmite što vam se sviđa 🙂

Veselim se svakoj planini i priči.

Brooks

 

 

Evo jedne lagane staze za sve one koji žele puno hodati, biti u prirodi i posjetiti Sloveniju u jednom danu. Rogla je naselje i planinarski vrh, a osobito popularna zimi radi skijanja. Naše planinarsko društvo odlučilo se u zimskim mjesecima uputiti na Roglu, ali ne radi skijanja, već radi planinarenja.
Zadnja prognoza predviđala je snježne pahulje u noći sa subote na nedjelju. Nedjelja je trebala biti vrlo sunčana, ali i vrlo hladna, s temperaturom zraka od -6 do -8 C. Vjetar se također ugurao u cijelu prognozu. Na Snježniku sam bila nekad u toplijim mjesecima, ali baš sam ga htjela posjetiti pod minusom i snijegom. Nije mu ime Snježnik uzalud.